úterý 26. března 2013

Pečení je radost :-)

Omlouvám se holky, že jsem delší dobu nepřispěla žádným článkem, ale nějak se mi poslední dobou nic nedaří. Neustále běhání po doktorech mě už opravdu unavuje a v práci to taky není zrovna nic moc. Ale nebudu Vás zatěžovat, každý má svých starostí dost a tohle je přeci blog o kosmetice.. i když dnes zrovna o kosmetice nebude :)

Blíží se nám Velikonoce a tak bych Vám sem ráda dala nějaké své odzkoušené Velikonoční recepty a to na mazanec a beránka, i když ne s mýma fotkama, ale ty sem pak taky přidám.
Nevím jak vy, ale já mám pečení opravdu moc ráda a tak si i tento svátek, který sice nepatří mezi mé oblíbené tímto způsobem zpříjemňuji. Doufám, že některý recept vyzkoušíte a dáte vědět jak se Vám povedly :)


Velikonoční beránek šlehačkový:

-15 dkg hladké mouky
-15 dkg cukru krystal
-1 vanilkový cukr
-125 ml šlehačky
-1/2 prášku do pečiva
-1 lžička citronové kůry
-2 celá vejce
-na špičku nože sůl.

Vše smícháme dohromady, nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Bude-li se Vám zdát těsto příliš husté (záleží na velikosti vajec), přilijte ještě mléko.

Škoda, že nemám vyfoceno jak se povedl mě, ale určitě ho sem pak ,,hodím" :)


Další recept je tedy na Velikonoční mazanec tvarohový, který nám chutný daleko víc, než ten kynutý, zkuste ho :)

-1/2 kg hladké mouky
-1 zelený tvaroh ve vaničce
-3 - 5 lžic mléka
-1/2 lžičky soli
-1 lžíce citrónové šťávy
-15 dkg másla
-15 dkg moučkového cukru
-3 vejce
-1 vanilkový cukr
-2 prášky do pečiva
-2 - 3 lžíce rumu lžíce rumu
-rozinky
-vejce na potření a mandle na posypání

To je předpis na dva mazance

Změklé máslo nebo Heru a cukr utřeme v míse, přidáme celá vejce a ušleháme metličkami. Přidáme ostatní suroviny i rozinky, které je dobré předem na hodinku namočit do rumu.
Těsto, které se nelepí přendáme na vál, podsypeme a ještě zpracujeme. Uděláme dva mazance, dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Troubu kterou jsme předehřívali na 180 st. snížíme na 160 st. a dáme péct. Pečeme cca 45 min. Mazanec trochu popraská a tak asi po patnácti minutách ty praskliny potřu vejcem a ještě dosypu mandlemi. Asi po třiceti minutách mazanec přikryji alobalem a nechám péct jenom vršek. Než ho vyndáme zkusíme špejlí, jestli se těsto nelepí.

 
Určitě mi napište jestli máte rády Velikonoce a jestli dodržujete některé tradice, mějte se krásně papa

zdroj: www.ekucharka.net

2 komentáře:

  1. máš krásné logo ;) a ten recept vypadá fakt dobře ))

    zveme tě na náš blog, kde právě probíhá giveaway: http://dienosaur.blogspot.cz/2013/03/giveaway-and-illlnes.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji Všem za komentáře mířené k tématu a to ať už negativní tak pozitivní :)