čtvrtek 11. dubna 2013

Péče o vlnité/kudrnaté vlasy

Já své vlnité vlasy miluju, ale taky mi dávají někdy pořádně zabrat, takže občas sáhnu po žehličce a na chvilku si od nich odpočinu, ale pak se zase ráda vrátím ke svým kudrlinkám :)

Dnes se s Vámi ráda podělím o to, co zabírá na vlnité vlasy mě a také budu ráda, když mi do komentářiů napíšete Vaše zaručené tipy :)

 
Asi jako první bych zmínila rozčesávání vlnitých vlasů, určitě je nikdy nečešte suché, ale pouze mokré, já si vlasy češu v zásadě pouze po umytí, jinak si je upravuji pouze prsty a nebo je navhčím a poté pročešu hřebenem se širokými zuby. Já používám hřeben Paul Mitchell a po umytí hřeben Tangle teezer ( nyní ho mají na stránce : www.pro-vlasy.cz v akci za cenu 299,-Kč)




Na umytí vlasů používám nyní šampon od Redken Fresh Curls Shampoo, ale šampony já často měním, teď mi Pavlinna17 doporučila šampon od značky Balea, ale zatím jsem ho nevyzkoušela, protože ho u nás v DM drogerii nemají, ale určitě se po něm ještě poohlédnu. Co bych asi určitě doporučila tak je maska na vlasy ĽOréal Série Expert - Curl Contour Masque , s ním jsou vlny takové měkké a poddajné, ale není účinná na suché, rozdvojené konce a to má asi každá z nás. Bohužel já ještě nenašla nic, co by mi na konečky pomohlo, bohužel. Ale co je určitě super na suché krepaté vlasy, tak tekuté zlato od Orofluida, nádherně voní a krásně vlasy uhladí a je pro všechny typy vlasů. Dá se použít jak za vlhka, tak za mokra. Vlasy po něm budete mít krásně lesklé a vyživené. Navíc nádherně voní po vanilce.

Další věc je kokosový olej Bio Purity Vision, má všestranné použití a je právě na roztřepené a vysušené konečky, rozhodně zkuste!!

A na styling používám šlehačku od Sebastian - Whipped Creme, to je opravdu super přípravek, vlasy jsou po něm krásně hebké a navíc je tahle pěna do hloubky vyživuje.

Co já ještě používám a neměla bych, je gel na vlasy, pokud chci opravdu definované vlny, ale nedoporučuje se to především kvůli vysušování.



A další tip pro Vás tu mám Curly girl metodu,kterou teprve budu zkoušet, možná ji některé z Vás znají, no pro ty kdo o tom ještě neslyšeli sem napíšu ve zkratce o co vlastně jde.

Takže jde vlastně o to, že se vlnité/kudrnaté vlasy přestanou úplně mýt šamponem, nelekejte se prosím :), myjí se pouze kondicionérem, protože většina šamponů obsahují silikony a sulfáty a to naše kudrlinky značně poškozuje, protože je vlastně odmašťují. Samozřejmě ne každému vyhovuje přestat úplně šampon používat a tak je sice používají, ale právě bez obsahu silikonů.

Postup mytí by měl vypadat takhle:

1/ místo použití šamponu nanesete na vlasy nějaký Váš oblíbený kondicionér - bez silikonů a normálně ho vetřete do vlasů tak jak to děláte s šamponem a opláchnete

2) poté opět naneste kondicionér do celé délky vlasů a zabalte je alespoň na půl hodiny(můžete nechat i déle) do ručníku

3) po půl hodině opláchněte, vysušte a znovu naneste kondicionér, ale bezoplachový, nebo třeba nějaký krém do vlasů, vlasy rozčešte hřebenem se širokými zuby a znovu ručníkem vymačkejte



Zde je stránka kde slečny přidávají vlasy před použití této metody a po http://www.naturallycurly.com/curltalk/general-discussion-about-curly-hair/47609-post-your-before-after-cg-pics-61.html



Zde Vám vypíšu některé přípravky, které silikony neobsahují: veškeré přípravky balea locen, Swiss O´Par - Balzám s kokosovým mlékem , SYOSS balzám Repair&Fuln a také značka Alverde má veškeré přípravky bez silikonů

Další rady : vlasy si nikdy nedrhněte ručníkem, nýbrž jemně pomačkejte a nechte volně uschnout, nepřítelem vlnitých vlasů je samozřejmě žehlička a fén, ale pokud si občas také chcete odpočinout od kudrlinek, vlasy alespoň nastříkejte ochrnou proti teplu. Já používám tenhle přípravek:






Zakoupila jsem si Aussie kondicionér z eshopu Plumfoolery, který Karol popisuje jako zázrak pro poškozené krepaté vlasy s roztřepenými konci, takže až pořádně vyzkouším dám sem recenzi jak pomohl mě :)



:)

1 komentář:

  1. Krásný článek, hřeben TT je skvělý :)

    Zvu tě na svojí GA http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html budu ráda, když se zúčastníš :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Všem za komentáře mířené k tématu a to ať už negativní tak pozitivní :)